avIMG 1571
Ovanliga avvikelser: Fik i Karlstad kan inte öppna personaltoaletten för kommunen 
Fiket King Creole Shop och Café i Karlstad tycks aldrig kunna öppna sin personaltoalett när kommunens livsmedelsinspektörer är på besök. Det har pågått i flera år. Utöver det har kommunen hittat flera andra avvikelser vid en inspektion nyligen.
"Verksamhetens personaltoalett var inte tillgänglig eftersom … tappat bort nyckeln", skriver en livsmedelsinspektör i samband med en kontroll av verksamheten nyligen.
"Toaletten kunde inte heller kontrolleras vid besök 140625 då … glömt nyckeln hemma. Anmärkning gjordes på att personaltoalett saknades vid besök 131108. Verksamheten bör tillgängliggöra personaltoaletten alternativt kunna redogöra för godtagbara rutiner som säkerställer att ingen risk för kontaminering föreligger."
Inspektören upptäckte också att verksamheten bereder grönsaker i samma ho som används för handtvätt.
"Separat handtvättställ saknades i verksamheten. Sköljning av livsmedel bör ske skilt från handtvätt för att inte påverka livsmedlen negativt", skriver inspektören.
Kommunen meddelar att man kommer att följa upp inspektionen senare denna månad.
Kanske kommunen då kan få se vad som döljer sig på verksamhetens personaltoalett.
Ägaren av King Creole Shop säger att hon ska ”ordna detta nu” när det gäller personaltoaletten så att kommunen blir nöjd.
/FoodMonitor