ko92
Mer pengar till värmländska mjölkbönder
Som FoodMonitor berättat om tidigare så går det nystartade mejerier Wermlands Mejeri AB så bra att man inte klarar att möta efterfrågan. Bara under förra månaden gav försäljningen i butikskedjan Konsum Värmlands butiker en kvarts miljon kronor extra till de levererande mjölkbönderna.
– Försäljningen har överträffat våra vildaste förhoppningar, säger Tomas Sjölander som är VD för Konsum Värmland (bilden), enligt ett pressmeddelande.
– Det är naturligtvis beklagligt att vissa av våra kunder riskerar att bli utan Värmlandsmjölk. Men samtidigt är det ett angenämt problem då det ger möjlighet för ett lokalt mejeri att växa och långsiktigt expandera för att på sikt kunna möta den stora efterfrågan.
Förra månaden såldes det enligt uppgift 258 162 liter Värmlandsmjölk i Konsum Värmlands butiker. Mjölken är två kronor dyrare än motsvarande från mejerijätten Arla.
Försäljningen visar att konsumenterna är beredda att betala mer för lokalt producerad mjölk.
– Vi förutspådde redan från start att det skulle finnas en marknad för en dyrare lokalproducerad mjölk. Därför tog vi initiativ till en prissättning som tydligt visar för konsumenten var de extra kronorna hamnar. Det är en av förklaringarna till framgången, säger Tomas Sjölander.
/FoodMonitor
Foto: Konsum Värmland.