Sparkade tiggerska i bröstet utanför ICA
Igår dömdes en 70-årig kvinna till 80 dagsböter å 130 kronor för ofredande av Värmlands tingsrätt för att ha sparkat en tiggerska utanför en ICA-butik i Munkfors. Enligt tiggerskan hade kvinnan tidigare tittat fult och spottat på henne.
Vid det aktuella tillfället satt hon lutad mot en vägg utanför butiken och tiggde. 70-åringen kom fram och drog i hennes mugg med pengar för att ta den. Men en förbipasserande ingrep och avvärjde konfliken. En stund senare kom 70-åringen tillbaka. Denna gång lyfte hon på benet för att sparka till muggen som tiggerskan höll intill kroppen. Tiggerskan drog undan muggen och sparken träffade istället i bröstet.
Tiggerskan fick enligt uppgift blåmärken och hade ont i 4-5 dagar.
"Hon gick inte till läkare eftersom det skulle kosta pengar och ingen ändå skulle bry sig om henne. Hon har inte polisanmält händelsen eftersom hon trodde att det skulle innebära problem", står det in domen.
Under det aktuella tillfället knuffar också 70-åringen en person i rullator så att han är nära att falla till marken.
70-åringen medger att hon försökt ta muggen från tiggerskan. Hon säger också, enligt domstolen, att tiggerskan borde betala skatt. Men samtidigt förnekar hon att hon skulle ha utdelat en spark.
Eftersom sparken riktats mot muggen döms inte 70-åringen till misshandel. Istället blev det alltså dagsböter för ofredande. 70-åringen är inte svensk medborgare.
/FoodMonitor