Konsument:
Ölflaska exploderade ”likt en granat”
En konsument har i dagarna anmält till Konsumentverket att en flaska med öl från Fulltofta Gårdsbryggeri i Hörby exploderat. Bryggeriet känner till ett fall med en flaska som gått sönder men ställer sig frågande till anmälan.
”Personskada, skada på egendom och skada på djur, exploderande flaska, innehållet har jäst trots bra datum och fått flaskan att explodera likt en granat”, skriver konsumenten i anmälan.
Det är en nyhet för Fulltofta Gårdsbryggeri.
”Fulltofta Gårdsbryggeri har inte fått någon information från Konsumentverket angående detta ärende, varför vi inte kan kommentera anmälan i sig”, skriver Niklas Gunhamn på Fulltofta Gårdsbryggeri AB, i ett mejl till FoodMonitor.
”Vi känner till att en kund råkat ut för att en flaska gått sönder. Vi har identifierat vilken tillverkningsbatch den kommer ifrån och också identifierat och kontaktat andra kunder med flaskor från samma batch. Inga fel har hittats hos andra personer eller i våra egna referensflaskor. Eftersom kunden har valt att inte kommunicera med oss och vad vi känner till heller inte lämnat rester av flaska och dryck till Systembolagets butik, så är det svårt för oss att ha någon åsikt om vad som inträffat eller om något i vår tillverkning eller kvalitetsprocess fallerat.”
/FoodMonitor