
Skandalslakteriet Kronfågel vill utöka verksamheten i Valla
Skandalerna med slakteriet Kronfågel AB i Valla har avlöst varandra de senaste åren. Slaktkycklingar har enligt veterinärer utsatts för onödigt lidande och slaktsnusket har varit omfattande. Trots det vill nu skandalslakteriet utöka tillståndet för sin verksamhet med 15 000 ton till totalt 130 000 ton slaktvikt per år. Man planerar att hålla ett öppet samrådsmöte i Medborgarhuset i Valla i början av juni.
Läs mer …
Stöld av utrustning från försöksgård på SLU Ekologicentrum
Läs mer …
Gris med blodig svans och gris med sårig böld upptäckta på Gotlands Slagteri
Läs mer …
Klagomål om mus i kyldisk med färdigpackade köttbullar – Göteborgs Stad kräver att Willys vidtar åtgärder
Läs mer …

Färsk råttspillning på Burger King i Malmö – uppger Malmö stad – restaurangen stängdes direkt
Bilden: genrebild. Inte den aktuella restaurangen. Foto: FoodMonitor.
Läs mer …
Arbetsmiljöverket kräver bättre rutiner hos Kronfågel
Arbetsmiljöverket har upptäckt brister i Livsmedelsverkets rutiner om smittor vid Kronfågel AB i Valla. Officiella veterinärer på kycklingslakteriet är berörda. Livsmedelsverket meddelar nu att man rättat sig.
Läs mer …
Matsmart lanserar varumärket By Motatos för räddade råvaror
Matbolaget Matsmart in Scandinavia AB i Stockholm meddelar att man lanserar nya produkter gjorda på räddade råvaror under det egna varumärket By Motatos. Serien kallas “SAVED By Motatos” och omfattar enligt bolaget bland annat pasta gjord på överbliven majs och linser och en chokladkaka gjord av räddad choklad. Matsmart lanserar serien i partnerskap med samarbetar med organisationen The Hunger Project.
Läs mer …

Osten Humlan ska göra det lättare att välja ekologiskt – och hjälpa pollinerare
Mjölkbolaget Arla meddelar att man lanserar den ekologiska osten Humlan. Samtidigt lyfter bolaget den betydelse pollinerare har för den biologiska mångfalden. Foto: FoodMonitor.
Läs mer …
Föreläggande vid 50 000 kronor i vite mot AAK Dalby
Läs mer …

Olycksfall på Trangia
Foto: FoodMonitor.
Läs mer …