”Djuret har enligt min bedömning utsatts för lidande med tanke på användning av upprepade elstötar som måste ha varit mycket smärtsamma eftersom de varit så långa att de orsakat brännmärken.”
Siljans Chark AB har köpt Bertil Erikssons Slakteri AB i Bäsinge av HKScan Sweden AB, meddelar man idag. Affären görs för att stärka och utveckla slakteriverksamheten i regionen genom samslakt av boskap och lamm i Ickholmen.
Som FoodMonitor berättat om tidigare så anmälde i början av december en officiell veterinär sin arbetsgivare Livsmedelsverket till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Men DO tänker inte utreda ärendet.
Fazer lanserar en ny typ av bröd bakat med bönor, rotfrukter, rostade kikärtor och äkta surdeg. En tredjedel av vetemjölet har ersatts av rotfrukter och bönor.
Forskare kan ha hittat länk mellan tarmbakterier och mental hälsa
Forskare vid Oxford University har hittat preliminära bevis på en koppling mellan den mänskliga hjärnan och tarmbakterier. Enligt forskarna har kosttillskott som gynnar hälsosamma bakterier i tarmkanalen, prebiotika, en ångestdämpande effekt. Det rapporterar sajten The Huffington Post.
Livsmedelsbutiken Hovsjö Matcenter i Södertälje, som använder varumärket Matrebellen i sin verksamhet, har enligt uppgift sålt omärkta lammstekar och lammskallar. Miljökontoret i Södertälje kommun, som i dagarna lagt ett saluförbud, misstänker att etiketter rivits bort. Men butiken slår ifrån sig och säger att kommunen ljuger.
Det Sydkoreanska livsmedelsverket har det senaste året låtit inspekterat fyra bolag i Sverige som ansökt om exporttillstånd för köttprodukter. Bland de godkända finns kycklingslakteriet Kronfågel som nu får möjligheten att exportera annars svårsålda köttprodukter. Men charkbolaget Mårtenssons Partiaffär i Stockholm fick nobben på grund av slarv med ansökan.
Nu varvar vi på redaktionen ned ett tag och förbereder inför julfirandet. Vi är tillbaka med full kraft efter helgerna. Till alla våra läsare vill vi önska en riktigt god jul med massor av vila och god mat! /Red