Regeringen vill ha bättre kontroll av små mejerier och charkuterier
Regeringen har visionen om Sverige – det nya Matlandet. Etableringen av små mejerier och charkuterier ska ge fler nya jobb. Men kontrollen av bolagen är idag dyr och tidsödande. Det vill regeringen ändra på.
Konsumentföreningen Stockholm: Laga lagom mycket julmat
Vi slänger 12 procent mer mat under julen jämfört med hösten. För att minska matavfallet under julen har Konsumentföreningen Stockholm (KfS) tagit fram en lista som gör det enklare att beräkna hur mycket mat som går åt vid julbordet.
Rekordmånga
öl över gränsen
2009 års gränshandelsförsäljning är redan slagen, och det med marginal. Det visar alldeles färska siffror som Sveriges Bryggerier sammanställt. Till och med november har svenska bryggerier exporterat 40,5 miljoner liter öl enbart till den tyska gränshandeln, jämfört med förra årets 37,9 miljoner liter för hela året. Det betyder en 15-procentig uppgång hittills.
Jordbruksverket rasar om renslakt
”Bilderna som vi har sett i medierna är inte godtagbara. Djuren avlivas inte på ett korrekt sätt och utsätts, vad jag kan bedöma, för ett onödigt lidande”, säger Jordbruksverkets djurskyddschef Björn Dahlén.
Pågen i samarbete
med Koch’s bageri
Pressmeddelande: Med start i februari börjar Pågen Färskbröd att distribuera Koch’s bageris populära stenugnsbröd. Koch’s bageri räknar med ökad försäljning genom det nya avtalet som i ett första steg gäller distribution i Skåne och Halland.
Allt mindre ål på julbordet
Många restauranger har slutat att servera ål på julbordet. Detta enligt en rundringning som Världsnaturfonden WWF gjort. Men fortfarande erbjuds den hotade arten, främst på krogar i Skåne, Blekinge och södra delen av landet.
Fotograf leker med maten
Broccoli blir till miniatyrträd. Rökt lax blir vatten vid solnedgång. Fotografen Carl Warrner använder mat för att skapa fantastiska konstverk. Se videon här!
Hitta kundvagnen med GPS
Varuhuset Gekås fortsätter att expandera. Vissa dagar besöks man av över 25 000 kunder. Som en hjälp för att kunderna inte ska gå vilse kommer kundvagnarna nu utrustas med GPS (foto: Gekås Ullared).
Lunch- och kvällsrestauranger går allt bättre
Försäljningen för lunch- och kvällsrestauranger går som tåget. I oktober steg försäljningen med 9.3 procent. Detta enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån.
Willys fiskgratäng började brinna
En kund hos butikskedjan Willys Hemma köpte djupfryst fiskgratäng av märket Möllers. Men när hon värmde upp tråget med gratängen i sin ugn började den brinna. Nu har Willys anmälts till Konsumentverket som ”bedömer att produkten kan utgöra risk för personskada och kan behöva återkallas”.
Pepparkaksdeg
blev skånegård
En äkta trelängad skånegård gjord av Gille pepparkaksdeg finns nu att beundra vid den nya tågstationen i Hyllie utanför Malmö. Hela 750 kg av Continental Bakeries pepparkaksdeg gick åt till det ovanliga bygget.
- Magazine MatHem på nätet
- Domare beordrar att GMO-fält ska förstöras
- Middagsfrids grundare Årets Entreprenör
- Populärt att bli KRAV-ambassadör
- USA moderniserar livsmedelslagar
- Foodmark köper Fjällbrynt
- Stort sug efter ekologisk skinka i Värmland
- Bryggerijätte utpekad som skattesmitare
- 3 miljoner människor kräver: agera mot hungern!
- Dagab tar tåget