Domar mot personer i MilDigitalGroup oroar konsumenter
FoodMonitor har i flera artiklar i år granskat hur konsumenter lurats av postutskick med ”erbjudanden” som ser precis ut som fakturor som kommer från skandalbolagen Svensk Djurassistans AB i Segeltorp och Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i Segeltorp, som ingår i låtsaskoncernen MilDigitalGroup med sajten mildigitalgroup.se. I floden av anmälningar som konsumenter gjort mot bolagen till Konsumentverket går att läsa att det finns en oro inför personerna bakom bolagen och vad de kan vara kapabla till. Konsumenter har träffat på domar. Även FoodMonitor har tagit del av oroande uppgifter.
”Det framkommer vidare att … (vi har maskerat den personuppgiften /red) avtjänade ett fängelsestraff från augusti 2008 fram till den 20 eller 22 augusti 2009”, skriver polisen i ett dokument om en av dessa personer.
Den mannen blev intervjuad av polisen i samband med att ett av de grövsta brotten i modern svensk kriminalhistoria utreddes.
Så här skriver ett par konsumenter om den oro man känner inför personerna bakom Svensk Djurassistans AB som man anser sig blivit lurade av:
”Jag kollade upp företaget på MrKoll och de två styrelseledamöterna. En av dem visade sig ha domar på sig varvid jag kollade upp vederbörande på Lexbase. Domarna gäller bland annat grov stöld, brott mot knivlagen med mera, och flera fängelsestraff har utdömts. Jag har varit i kontakt med flera hundägare jag känner och många har fått detta så kallade erbjudande. Nu kanske inte så många betalar in pengarna men det är för mig ganska uppenbart att detta handlar om försök till bedrägeri. Företaget står bakom den hemsida och tjänst som erbjuds, så kallad hundassistans, www.hundassistansen.se. Jag har av förklarliga skäl inte kontaktat företaget personligen, känns inte hundra att outa sig inför kriminella så att säga”, skriver en konsument i en anmälan.
”Det finns inte någon anställd enligt Allabolag (en sajt med företagsupplysning /red), men mitt första mail till dem där jag anser att det här är oseriöst fick jag svar på från någon som kallar sig … (vi har maskerat den personuppgiften /red). Ägaren bor i Belgrad och har någon/några domar på sig och är inblandad i 29 andra företag”, skriver en annan konsument i en anmälan.
Männen bakom skandalbolagen Svensk Djurassistans AB och Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB har, som FoodMonitor berättat om tidigare, använt sig av hatsajter man äger till att angripa journalister och handläggare på myndigheter. Hemadresser och länkar till bilder har lagts ut på hatsajterna. Inte nog med det. Bolagen har på sajterna publicerat kränkande lögner om journalisterna och handläggarna.
Det har man bland annat gjort sedan Skatteverket tvingat Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB att hantera moms och Konsumentverket och Reklamombudsmannen dragit verksamheter i låtsaskoncernen till domstol. Journalister har skrivit kritiska artiklar om skandalbolagen och deras övergrepp mot konsumenter.
FoodMonitor har tidigare skrivit om det hat ensamägaren Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller i Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB riktat mot två handläggare på Skatteverket. Han har skickat mejl med hat direkt till handläggarna och även enligt uppgift skrivit samma hat på sina hatsajter.
Enligt ett dokument försöker Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller att framstå som en koncernchef för låtsaskoncernen MilDigitalGroup.
LÄS OCKSÅ: Därför riktar Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller i skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB hat mot Skatteverket och förvaltningsrätten
FoodMonitor har tagit del av uppgifter om att ett antal personer polisanmält personerna och bolagen i låtsaskoncernen MilDigitalGroup.
FoodMonitor har sökt de ansvariga i de aktuella bolagen men de har gjort sig onåbara.
/FoodMonitor
Har du uppgifter om låtsaskoncernen MilDigitalGroup? Skriv då gärna en rad till redaktionen @foodmonitor.se.
Fakta:
Personerna bakom låtsatskoncernen MilDigitalGroup har nyligen startat sajten guldsson.se där man tycks låtsas vara guldhandlare.
FoodMonitor har valt att kalla MilDigitalGroup för en låtsaskoncern då deras verksamheter i flera bolag enbart tycks gå ut på att lura konsumenter och utöva repressalier mot journalister och handläggare på myndigheter.
(Vi övervägde att istället använda ordet bedrägerikoncern /red)
Det här är bolagen i låtsaskoncernen MilDigitalGroup:
Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB.
Ägare och ordförande: Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Segeltorp.
Omsättning: 2.6 miljoner kronor (2019).
Resultat: 260 000 kronor.
Antal anställda: 2.
Tillgångar: 1.2 miljoner kronor.
Befattningshavare: Mathias Champa Burman och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Antal anmälningar till Konsumentverket: 78 stycken.
Svensk Djurassistans AB.
Ägare: Aleksandar Milacic som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Segeltorp.
Registrerades förra året hos Bolagsverket.
Befattningshavare: Aleksandar Milacic och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Antal anmälningar till Konsumentverket: 18 stycken.
Hyresgästkassan AB.
Ägare: Sunny Kapindra Lal Barua som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Johanneshov.
Omsättning: 0 kronor (2018).
Resultat: 0.
Antal anställda: 0.
Tillgångar: 50 000 kronor.
Befattningshavare: Sunny Kapindra Lal Barua och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Svenska Utrikesgruppen AB.
Ägare: Maximilian Folkesson Müller som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Segeltorp.
Omsättning: 25 000 kronor (2019).
Resultat: minus 35 000 kronor
Antal anställda: ingen uppgift.
Tillgångar: 71 000 kronor.
Befattningshavare: Mathias Champa Burman och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.
Digital Assistans i Sverige AB.
Ägare: Andreas Eric Helge äger 2 500 aktier och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller äger 2 500 aktier.
Säte: Segeltorp.
Registrerades förra året hos Bolagsverket.
Befattningshavare: Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller och Andreas Eric Helge.
Läs mer om skandalbolagen och personerna bakom här:
Konsumenter anmäler Svensk Djurassistans AB och www.hundassistansen.se till Konsumentverket
Skattesmällen mot Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller är hysteriskt rolig
Svensk Djurassistans AB ogillar FoodMonitors artikel
Ännu en anmälan mot Svensk Djurassistans AB
Ny anmälan mot Svensk Djurassistans AB och ”Trygg Hundassistans erbjudande”
Försäkringsbolag nekar till samröre med hatsajten tillsynsenheten.se
Oroande att hatsajter med kommersiella motiv försöker påverka domare och andra myndighetspersoner
Hatsajten kritikverket.org publicerar hat mot en justitiesekreterare och fyra justitieråd på Högsta Domstolen – och en domare på förvaltningsrätten
Är kritikverket.org och tillsynsenheten.se verktyg åt den organiserade brottsligheten?
Qred AB överväger åtgärder mot tillsynsenheten.se