Hotade Carl Larsson på VeterinärMagazinet FoodMonitor?
KOMMENTAREN Säger aggressivt så här: ”Då får vi göra på något annat sätt då så att vi slipper det här”, svarar inte på vad det betyder och slänger sedan på luren. Bland annat så beter sig en person som presenterar sig som Carl Larsson på tidningen VeterinärMagazinet efter det att FoodMonitor vägrat lämna ut vissa uppgifter till honom om en kontakt vi haft med företaget CaniLab-EquiLab i Halmstad.
Omedelbart förbud mot borrmaskin med betongborr på pizzeria i Kalmar kommun
Livsmedelskontrollen på Kalmar kommun har i dagarna beslutat att omedelbart förbjuda en pizzeria i kommunen att använda en borrmaskin med betongborr för att blanda ...
Livsmedelsverket försöker styra upp brister i åtalsanmälningar – efter åratal av misskötsel
KOMMENTAREN Livsmedelsverket fick nyligen in beslut om nedlagda förundersökningar efter att man år 2021 åtalsanmält en djurhållare för djurplågeri. Besluten fattades år 2022 av en åklagare på Åklagarkammaren i Linköping – men det är först nu som Livsmedelsverket brytt sig om att ta del av dem. Vi frågade myndigheten varför. Bilden: klöven framifrån efter skållning. Från åtalsanmälan. Foto: Livsmedelsverket.
Fazer släpper tre krispiga nyheter till müslihyllan
PRODUKTNYTT Livsmedelsföretaget Fazer meddelar att man lanserar Frebaco Rostad Müsli i smakvariationerna Jordgubb & Äpple, Hallon & Frön och Melon & Kokos. Frebaco Rostad Müsli innehåller enligt uppgift 68 procent fullkorn och är rik på fiber.
Fredrik Ander och Albin Edberg kliver in som Team Managers för Kocklandslagen 2025-2028
Fredrik Ander och Albin Edberg är nu utsedda till Team Managers för svenska Kocklandslagen under perioden 2025-2028. Fredrik Ander tar ansvar för Kocklandslaget och Albin Edberg leder Juniorkocklandslaget. De är redo att leda Sverige till framgångar i Culinary World Cup 2026 och Culinary Olympics 2028. Bilden: Fredrik Ander, Jens Ericsson och Albin Edberg. Foto: Per-Erik Berglund. Används med tillstånd.
CHARM-fabriken lyfter livsmedelsproduktionen i Norrbotten
I Norrbotten är självförsörjningsgraden inom livsmedelsproduktionen endast cirka 25 procent – och man är därför starkt importberoende. Ett nytt initiativ i Älvsbyn kallat CHARM-fabriken ska samla små och medelstora livsmedelsföretag för att ändra på detta, genom att vara en motor för innovation och samarbete inom livsmedelsbranschen i regionen. Bilden: Pastarätt med pasta gjord på brödsvinn från Polarbröd. Foto: Maja Berggren